Gevleugelde Vrienden Twijzelerheide 
 
Winnaars 2024 en vluchtverslagen

14 mei 2024: de winnaar van de eerste Midfondvlucht Duffel 11 mei 2024 is opnieuw Harm Bosma (deze keer met een Ladies League duif van Jitske waarmee ze de eerste prijs in Afd. 11 heeft gewonnen!)
Gefeliciteerd Harm en Jitske!
Helaas is de belangstelling minimaal voor deze pagina en daarom stoppen wij per vandaag met het wekelijks plaatsen van een vluchtverslag en foto. 
Natuurlijk kunt u voor de winnaar uiteraard wel nog even een foto raadplegen onder Onze Leden
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Harm Bosma: Winnaar derde Vitessevlucht Duffel 4 mei 2024

Deze 4de mei, dag van de dodenherdenking, begint met een Zuid-Zuidoosten windje, prachtig helder weer. Dit betekent voor ons duivenliefhebbers een zeer vroege lossing. 
Om 7.45 uur zijn ze al los gelaten in het Belgische Duffel. We hebben als GVT 286 duiven in de strijd van 15 liefhebbers. 
Al hoewel we helaas niet zo vroeg als vorige week in de afdeling zaten, tellen we zeker weer mee in de uitslagen.
De eerste duif komt deze week aan bij onze enige Westereense  lid: Harm Bosma. Dit is een jaarling duivin die op alle Vitessevluchten van dit seizoen al in de punten heeft gevlogen. Ze staat dan ook op plek 10 bij de duifkampioenen GVT. Het zilver is deze week voor Klaas Dijkstra die de tweede (en o.a. de 9de) duif van de vereniging klokt; een ladies league duivin uit 2022 van Klazien. Hiermee haalt ze ook een mooie zesde plek in de afdeling bij de Ladies. De derde duif is een jaarling duivin (ja ja de duivinnen moeten het deze week doen ;-)) van Popke Bosma. Hij klokt o.a. ook de 6de,7de en 8ste duif van deze week. 
Van harte gefeliciteerd allen met deze mooie prestaties!

En nu kunnen we ons weer klaarmaken voor volgende week: dan staat de eerste Midfondvlucht op het programma. De geplande losplaats is Momignies. Zoals het nu lijkt wordt het een Noordenwind met 380 km voor de boeg. Een pittige dus. 
Eens kijken of we weer bovenin de afdeling onze GVT stempel kunnen drukken.
Heel veel succes weer allemaal met de voorbereidingen.


Klaas Dijkstra: Winnaar tweede Vitessevlucht Luyksgestel 27 april 2024

Deze zaterdag, met een oranje randje begint opnieuw met wachten helaas. Dit is geen fijne start aangezien Afdeling 10 al om 8.00 uur los is in Venlo. Onze duifjes zouden naar Bergeijk maar het is Luyksgestel geworden. Dit ligt een stuk Westelijker dus moeten wij helaas wachten omdat er regen op onze vlieglijn aanwezig is. Dit terwijl ons de hele week prachtig zonnig weer was beloofd. Toch wordt ons geduld beloond, om 11.00 uur zijn ze los. Zouden ze dezelfde snelheden halen als onze Oosterburen?

Ook nu tijdens het wachten, hier en daar een drup, toch werd menige liefhebber in Twijzelerheide en omstreken verrast door de vroege aankomsten alhier. Zo ook de winnaar van deze week: Klaas Dijkstra. Hij klokt een doffer uit 2022 als eerste van GVT. Dit was vorige week zijn 4de duif en hiermee staat deze doffer dan ook aan kop in de huidige tussenstand Duifkampioen Vitesse GVT. Daarnaast behaalde hij een mooie 11de plek in Rayon De Driesprong en een 13de notering in heel de afdeling. 
De tweede liefhebber is Popke Bosma met een jaarling duivinnetje op plek 2. Ook weet hij de derde ( een Ladies League doffer van Ankie) en vierde duif van de uitslag te klokken.
De derde liefhebber is Wim de Blok met duif 5,een doffer uit 2021. (en o.a. 7de en 9de, die laatste is een Ladies League duivin van Mon) .

Met deze vlucht hebben we onze kleine maar mooie vereniging weer even goed op de kaart gezet in Friesland en omstreken:
- Resultaten in de Afdeling; maar liefst 10 duiven van de eerste 100 ( Plek 13,16,18,29,39,49,61,66,72,94) van 20.327 totaal aantal duiven in Concours.
- Grootmeester Anne Veenstra op de eerste plek in Vlieggebied 3.
- Waar de ladies Wiersma vorige week nog een 2de plek haalden in de LL afdelingsuitslag, haalt Ankie Bosma deze week de 1ste (en 7de) plek en Monique Bom de tweede en Lotte de Jong de 4de van in totaal 374 duiven in concours.

Van harte gefeliciteerd allemaal met deze geweldige prestaties!

Eens kijken of we volgende week weer zo mooi mee mogen doen met de eersten van de afdeling.
Heel veel succes iedereen!! Dan korven we vrijdag in voor de derde Vitesse vlucht vanuit Duffel!


Popke Bosma: Winnaar eerste Vitessevlucht Boxmeer 20  april 2024

Vrijdag 19 april, na twee proefvluchten begint het vliegseizoen 2024 nu echt. Veel gesprekken tussen het inkorven door over van alles en nog wat, wie de top 10 zou kunnen halen, wie in aanmerking komen voor de kampioenschappen maar ook werd het weer van de dag erna. De zaterdag, wat voor weer gaat het nu worden, kopwind, of toch enige zijwind. En worden de duiven wel op zaterdag gelost met al die buien waar ze het de hele week al over hebben?

Het gros van de leden is weer present en het beloofd dan ook weer een spannend duivenweekend te worden. 

Zaterdag begint in Twijzelerheide en omstreken zonnig met een blauwe lucht. Op dat moment zijn er buien op de losplaats en de vlieglijn. Hoe langer de ochtend duurt, hoe meer donkere wolken zich samenpakken in het Friese luchtruim en hoe meer water er naar beneden komt. 

En dan wordt het geduld weer op de proef gesteld....wachten...wachten...wachten, nader bericht, 10 uur, 11 uur, 12 uur. Maar dan om 12.45 is het eindelijk zover. De duiven zijn gelost in Boxmeer.  Van GVT zijn er 286 duiven van 1 4 leden die meedingen naar de prijzen. Onze gevleugelde en gevederde vrienden moeten flink wat wind en buien trotseren op weg naar het Noorden. Het laatste stuk door de provincie krijgen ze nog wat extra kopwind te verduren maar thuis komen ze!

De eerste duif wordt deze eerste vlucht geklokt door Popke Bosma. Een oudgediende doffer van 2020, welke zich niet door de buien heeft laten tegenhouden. De tweede duif is van Wim de Blok, een jaarling doffer. Maar Wim klokt ook de 3de, 4de, 9de en 10e. Het brons is voor de Gebr. Wiersma die de 5de duif van deze uitslag klokken. Een jaarling duivinnetje van de ladies Wiersma. Welke ook nog een mooie tweede plek in de LL uitslag van deze vlucht hebben behaald.
Van harte gefeliciteerd allemaal met deze mooie prestatie!

Volgende week voor de tweede vlucht staat Bergeijk op het programma. Zoals het nu lijkt gaat het een wind mee vlucht worden.
Heel veel succes weer allemaal!

Klaas Dijkstra: Winnaar proefvlucht Eefde 13 april 2024

Vrijdag 12 april was het zover, na vorige week de eerste proefvlucht van seizoen 2024, is het nu de beurt aan de tweede proefvlucht vanuit Eefde. Waar er vorige week nog een aantal liefhebbers koudwatervrees hadden, doen nu 15 leden (dus bijna allemaal) van onze mooie vereniging mee. We gaan weer krachten meten; we kijken naar elkaar en schatten in wie onze concurrenten zijn en misschien worden.  

Zaterdag is het om 8.30 raak met mooi weer en Zuid Westen wind worden onze duiven gelost in het Gelderse Eefde. Een nieuwe losplaats maar dat deert onze gevleugelde vrienden niet. Alle soorten duiven zijn vandaag mee, doffers, duivinnen, jaarlingen en duiven die al 5 jaar ervaring hebben. In totaal zijn het er 378 die in GVT zijn ingekorfd. 
Hiervan gingen er 126 in de punten die elkaar rap opvolgden, de punten waren er dan ook snel uit. 

Uiteraard was het onze lokale duivenfluisteraar Klaas Dijkstra die de eerste duif van de vereniging klokte. Een duivin van 2022. Een goede tweede plek was voor onze eigen Hagenees Wim Blok met een duivin uit 2021. Vervolgens komt Klaas opnieuw met drie dames (plek 3,4 en 5, alle drie Ladies League van Klazien) en een doffer op plek 6. Het brons is op deze proefvlucht voor Sije de Haan met een jaarling duivin.  
Proficiat allemaal.

Nu eens kijken hoe het volgende week voor het echt gaat. Is dit inderdaad een afspiegeling van deze week, of staan er andere liefhebbers en duiven in de voorhoede?
Er is een flinke NoordWesten wind voorspeld. Heel veel succes allemaal!